Dakcoating

Witte dakcoating
Witte dakcoating zorgt voor reflectie op gladde bitumineuze daken, van onder andere garages van woonhuizen, pakloodsen en andere (bij)gebouwen. Een wit dak zorgt voor verlaging van de binnentemperatuur en levensduurverlenging van de dakbedekking.

 

Witte dakcoating / Houd uw dak koel
De meeste platte daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Maar het witte dak is sterk in opkomst. Dakcoating voorziet het zwarte bitumen dak van uw pand van een witte dakcoating. Daardoor wordt het zonlicht gereflecteerd en niet geabsorbeerd. Hierdoor wordt uw wit dak koeler en dat scheelt flink in de energiekosten. Onderzoek toont aan dat om één graad te koelen tenminste drie keer zoveel energie nodig is als om één graad te verwarmen. Het aanbrengen van een lichtgekleurde (vaak witte) DAKCOATING/ROOFCOATING kan de binnentemperatuur met wel 6°C verminderen. Bovendien gaat dakbedekking op een koeler dak langer mee.  

 

Airco omlaag
In productiehallen en kantoren kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Dit heeft effect op de energiekosten (airco) en wellicht op de motivatie en het werktempo van de medewerkers. Als u kiest voor een wit dak, dan worden de bedrijfsprocessen minder verstoord.

 

Eigenschappen witte dakcoating
-Waterdicht: de witte dakcoating vormt een ondoordringbare bekleding;
-Soepel: de dakcoating kan dik aangebracht worden zonder risico voor barsten, hij volgt gemakkelijk de uitzettingen van de ondergrond dankzij zijn grote rekbaarheid;
-Verdraagt temperatuurschommelingen: de dakcoating is thermoplastisch;
-Dak dient op minimaal 2.5% afschot te liggen.
-De witte dakcoating heeft vlamdovende eigenschappen;
-Rendement 1-2 m2/L.

 

Klik hier voor het technisch informatie blad Dakcoating-wit  

 

De voordelen van witte dakcoatings op een rij;
• Efficiënte opbrengtechniek
• Binnentemperatuurverlaging mogelijk tot ca. 6°C
• Verduurzaming, levensduurverlenging van de dakbedekking i.v.m. extra beschermingslaag, zogenaamde dakosmose wordt voorkomen of vertraagd.

 

Dakcoating is verkrijgbaar in een 5 kilo-verpakking in onze webshop.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
UP