MDF Lakken? Spuiterij Geraerts kan dit voor u doen

mdf lakken Heeft u MDF in huis dat u graag van een likje verf wilt voorzien, maar durft u deze lastige klus niet zelf aan? U bent bij onze professionele spuiterij aan het juiste adres om uw MDF te laten verven. MDF lakken doen wij dagelijks! Zo heeft u in een mum van tijd een duurzame, nieuwe look voor een lage prijs!

Vraag hier direct geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aandachtspunten bij MDF lakken

MDF, ook wel Medium Density Fibreboard, is een plaat die uit samengeperste houtvezels bestaat. Het is een populaire houtvervanger. Veel dingen in huis zijn van deze plaatsoort gemaakt, zoals kasten, tafels en plinten. Maar doordat MDF een sterk zuigende werking heeft, kunt u dit materiaal niet zoals andere houtsoorten verven. Het geperste hout neemt gemakkelijk vocht op, dus ook een verflaag wordt gemakkelijk opgenomen.

Het is dus zaak om goed te weten wat de beste aanpak is als u MDF wilt verven. Wij nemen graag een aantal stappen met u door zodat u eventueel thuis zelf aan de slag kunt gaan. Wilt u dit toch liever overlaten aan een professionele MDF schilder? Dan kunt u uiteraard ook altijd Spuiterij Geraerts in de arm nemen om deze verfklus voor u te doen.

MDF lakken in 3 stappen

MDF verven kunt u zelf doen maar het is belangrijk dat u wel de juiste stappen volgt. Vanwege de zuigende werking van het speciale MDF materiaal kunt u anders niet het gewenste resultaat bereiken. Hierbij hebben we voor de doe-het-zelvers een handig stappenplan uiteengezet:

Stap 1:

Vooraf dient u de te schilderen MDF platen goed met schuurpapier te schuren. U hoeft niet heel hard en veel te schuren, omdat het materiaal zelf al redelijk glad is. Hierna moet u het stofvrij maken met een vochtig doekje en indien nodig de MDF platen vetvrij maken met ammonia.

Stap 2:

Breng grondverf voor MDF aan. Hierbij kunt u het beste één volle rollaag of dikke kwastlaag aanbrengen voor het beste resultaat.

Stap 3:

U dient de grondverf vervolgens goed te laten drogen. Dit duurt langer dan u wellicht denkt: pas na 16 uur kunt u de met grondverf behandelde MDF platen met fijn schuurpapier (korrel 400) licht schuren. U moet hierna het geschuurde oppervlak opnieuw stofvrij maken. Besluit u niet te schuren, dan kunt u de eerste laag lakverf na gemiddeld vijf uur aanbrengen.

Stap 4:

Het MDF oppervlak kan met een verf naar keuze geschilderd worden. Goed om te weten: als u hierbij kiest voor een acryl dekverf krijgt u vaak het beste resultaat. Latexverf is in dit geval ook een mogelijkheid maar dan moet u een twee lagen aanbrengen.

De kopse kanten verven

Wanneer u MDF wilt lakken, is het schilderen van de kopse kanten en de zijkanten van het te verven oppervlak het lastigst. Dit komt omdat deze delen de verf zo hard opzuigen, dat er op het oog eigenlijk niets lijkt te zijn geverfd.

U kunt dit als volgt oplossen: breng na het gronden van de kopse kant en/of zijkant een plamuurlaag aan. Breng vervolgens opnieuw een laag grondverf aan, hierna kunt u de kopse kant/zijkant verven.

MDF lakken door een specialist

Het verven van MDF is een lastigere klus dan veel andere ondergronden. Dit vergt dan ook een grondige en goede voorbereiding. Het komt daarom ook vaak voor dat men deze klus liever aan een specialist over laat.

Ruime ervaring met MDF lakken

Bij Spuiterij Geraerts hebben wij ruime ervaring in het lakken van MDF. Alle extra voorbereidingen en aandachtspunten bij het MDF verven zijn bij onze verfexperts automatisme. Het ontvetten, schuren, gronden en (in meerdere lagen) aflakken van MDF gebeurt grondig, professioneel en strak.

Wilt u de hulp van onze schilders inschakelen voor het lakken van MDF? Spuiterij Geraerts staat voor u klaar. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen wanneer u nog aanvullende vragen heeft over MDF verven of u een vrijblijvend advies nodig heeft.

Prijsindicatie voor MDF lakken

Bent u geïnteresseerd om MDF te laten lakken, dan kunt u per telefoon of via de website vrijblijvend een offerte aanvragen. Aan de hand van uw wensen en gegevens stellen wij graag een offerte voor u samen.