KOPER SPUITEN, HOE WERKT DAT?

Koper is een prachtig materiaal. Het heeft een mooie kleur en glans, blijft jarenlang mooi en is stevig. Bovendien past het in ieder interieur, van industrieel tot klassiek. Wij snappen dus wel dat je dit materiaal graag in huis wil.

Maar wat nou als je geen nieuw product van koper wil aanschaffen, maar het liefst een bestaand item een make-over wil geven? Je keukenkastjes, een tafel of dat mooie beeld in de gang, bijvoorbeeld. Dan hebben we goed nieuws voor je: dit is namelijk gewoon mogelijk!

brons spuiten
brons of koper effect spuiten

Koper spuiten: twee mogelijkheden

Voor een koperkleurige finish heb je eigenlijk twee opties. Je kunt kiezen voor koperkleurige metallic verf, of voor een metaalcoating.

Koperkleurige metallic verf

Dit is verf, meestal op waterbasis, met een koperkleur en metaalachtige glans. Hiermee geef je ieder object, of zelfs een hele wand, in een handomdraai een metamorfose. Metallic verf is zowel te koop in pot als in spuitbus, waardoor je het veelzijdig kunt toepassen.

Metaalcoating

Het alternatief is een metaalcoating. Hierbij wordt een laagje vloeibaar koper aangebracht op het object. Deze laag bestaat voor 85% uit echt metaal en is dus geen verf. Vrijwel ieder object kan worden verkoperd, zoals dit heet – denk aan (kunst)voorwerpen of interieurdelen.

Waar kies je voor?

Koperkleurige verf is de meest eenvoudige oplossing. Dit is gewoon te koop in de bouwmarkt, en je kunt het eenvoudig zelf aanbrengen. Voor kleine objecten is een spuitbus koperverf genoeg. Het nadeel is natuurlijk dat het er wel uitziet als koper, maar uiteindelijk gewoon verf blijft. Met een metaalcoating spuiten we een echt laagje koper, wat een nog luxere uitstraling geeft. Het heeft dan ook alle eigenschappen van echt metaal.

Kan je koper laten spuiten op elke ondergrond?

Bij Spuiterij Geraerts kunnen we vrijwel elke ondergrond voorzien van een koper metaalcoating. We hebben de juiste materialen en apparatuur om te werken op onder meer steen, hout, metaal, rubber, keramiek en verschillende kunststoffen zoals plastic. Heb je specifieke wensen voor de afwerking of structuur? Ook hierin is vrijwel alles mogelijk.

Dit biedt unieke mogelijkheden in je interieur en tuin. Wat dacht je van een lichtgewicht beeld, dat er toch uitziet als echt koper? Of een simpele Ikea tafel die je omtovert tot pronkstuk in de woonkamer?

Koper in de keuken?

Eén van de meest verrassende toepassingen van een koper metaalcoating is in de keuken. Een koperkleurige keuken is gedurfd, stoer én stijlvol. Een metaalcoating maakt het effect nog sterker, aangezien je dan de diepe glans en het gladde gevoel van echt metaal krijgt.

Maar ja – hoe kom je daar aan? Een nieuwe keuken is duur, zeker als je iets exclusiefs zoekt. En wellicht ben je verder hartstikke tevreden over je huidige keuken. Dan kun je ervoor kiezen om je keuken te laten overspuiten.

Onze specialisten kunnen je keuken onderdelen spuiten met de speciale koper metaalcoating. Binnen enkele dagen zijn we klaar, zonder rommel of vlekken in huis.

 

Zelf koper spuiten?

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met koper spuiten, dankzij het aanbod aan koperkleurige (metallic) verf. Deze is zowel in potten als in spuitbussen te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koperkleurige muurverf, voor een prachtige accentmuur in de woonkamer. Maar je kunt ook eenvoudig objecten een metamorfose geven met een likje of spraytje koperkleurige verf.

Dat doe je als volgt:

  1. Schuur het voorwerp licht op, zodat de verf goed kan hechten.
  2. Maak het stof- en vetvrij, het liefst met speciaal ontvettingsmiddel.
  3. Zoek een goed geventileerd plekje en dek alles af wat je niet wil verven.
  4. Spray een dunne laag verf gelijkmatig over het voorwerp, vanaf 15-20 centimeter afstand.
  5. Dekt de verf nog niet mooi? Laat het drogen en breng daarna een tweede laag aan.

Bij metallic verf geven meerdere dunne lagen verf het mooiste effect. Dit geeft diepte aan de verflaag, waardoor de subtiele glans beter tot zijn recht komt.

verometal laten spuiten

Toch professioneel koper laten spuiten?

Wil je een professioneel gespoten koperkleurige verf of metaalcoating? Neem dan contact op met Spuiterij Geraerts of vraag een offerte aan via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.

Koper spuiten bij Spuiterij Geraerts

Spuiterij Geraerts is wereldwijd specialist in het spuiten van kleine en grote, zelfs industriële, objecten. Met een milieubewuste en specialistische werkwijze toveren we ieder object om tot iets moois. Ook koper spuiten is een mogelijkheid bij ons. We doen dit zowel voor bedrijven als voor particulieren. Je kunt bij ons terecht voor één object, maar ook voor een volledig interieur.

Verplaatsbare voorwerpen spuiten we in onze eigen spuiterij. Maar we werken ook op locatie, bijvoorbeeld voor grote onderdelen of interieurdelen.

Koper Spuiten
Offerte aanvragen

 
Beschrijf zo uitvoerig mogelijk waar u een offerte voor wilt aanvragen.