JE FIETS SPUITEN: LATEN DOEN OF ZELF AAN DE SLAG?

Een goede fiets is duur. Dus wat doe je als je huidige fiets technisch nog prima is, maar vol krassen en schades zit? Of als je helemaal bent uitgekeken op het kleurtje? Precies: je gaat je fiets spuiten. Is ‘ie weer helemaal als nieuw, en bespaar jij de kosten van een nieuwe fiets.

Je fiets spuiten is namelijk een stuk goedkoper en duurzamer dan een nieuwe fiets aanschaffen. Maar misschien twijfel je nog of je dit klusje zelf aanpakt, of dat je het toch liever uitbesteedt. Wij helpen je kiezen.

Dit doen wij door milieuvriendelijk uw deur te spuiten ongeacht het materiaal waarvan deze gemaakt is. Dus of het om PVC deuren overspuiten gaat of om houten deuren of opdekdeuren: wij staan voor u paraat. Net als voor kunststof deuren overspuiten vertrouwt u uiteraard ook op ons om uw aluminium deur te laten spuiten in heel Brabant of Limburg.

Fiets spuiten: is dat moeilijk?

Een fiets spuiten is makkelijker dan je denkt. Je moet er alleen even tijd voor nemen. Het spuiten kost namelijk best wat voorbereiding: voordat je kunt beginnen met spuiten moet je de fiets demonteren, schoonmaken en grondig opschuren. En ga je spuiten, dan begin je met een laag primer, daarna 1-2 lagen kleur en dán nog afwerken met een blanke lak ter versteviging.

Zoals je ziet heb je dit niet in een uurtje gedaan. Maar heb je de tijd? Dan is het voor iedereen te doen, ook als je twee linkerhanden hebt.

Hoe kan je zelf je fiets spuiten?

Wil je zelf je fiets spuiten? Dit is wat je nodig hebt:

  • Schuurpapier met een fijne korrel
  • Schroevendraaier en moersleutel
  • Schoonmaakspullen
  • Groot stuk karton, zeil of doek als ondergrond
  • Spuitbus met primer
  • Spuitbus met kleurlak
  • Spuitbus met blanke lak (voor extra bescherming)
  • Desgewenst stickers of motieven

Om te beginnen haal je de fiets zoveel mogelijk uit elkaar. Afplakken kost minder tijd, maar levert ook een minder mooi resultaat op. Voor het gemak kun je foto’s maken om straks te checken hoe alles weer in elkaar past.

Maak de fiets goed schoon. Alle modder, vlekken en viezigheid wil je er vanaf hebben. Daarna kun je de fiets gaan opschuren. Dit doe je met een fijn schuurpapier, en neem hier goed de tijd voor. Hoe mooier, egaler je de fiets opschuurt – hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Ben je klaar? Ga dan met je hand over het hele frame. Voel je ergens oneffenheden, dan moet je daar nog even schuren. Als het egaal glad voelt ben je klaar.

Nu kun je gaan spuiten. Doe dit altijd buiten of in een goed geventileerde ruimte. Kan dat niet, gebruik dan een mondkapje, want de verfdampen zijn slecht voor je gezondheid. Begin met een primer. Die zorgt dat de verf straks goed hecht en niet zomaar gaat afbladderen. Spuit vanaf 20-30 centimeter afstand en in (meerdere) dunne lagen. Laat het daarna minimaal 24 uur drogen.

Nu kun je eindelijk de kleur gaan spuiten. Ook hier geldt: spuit vanaf 20-30 centimeter en in meerdere dunne laagjes, dan krijg je een strak en blijvend mooi eindresultaat. Om de verf extra te verstevigen kun je als laatste nog een laag blanke lak spuiten, natuurlijk pas als de kleur helemaal is gedroogd.

Is de verf helemaal droog? Dan kun je de fiets weer monteren. Tadaa, je vernieuwde fiets is klaar!

Tóch liever je fiets laten spuiten door professionals?

Bij Spuiterij Geraerts spuiten we je fiets precies zoals jij wil. In elke kleur of zelfs kleurencombinatie, hoe gek jij het ook bedenkt: wij doen het. Je kunt je hele fiets laten spuiten of alleen details, zoals de spaken of de zadelpen. En kun je niet kiezen, dan denken we graag met je mee over de creatiefste mogelijkheden.

Onze specialisten demonteren de fiets en reinigen hem grondig. Daarna wordt de fiets zorgvuldig geschuurd en overgebracht naar onze professionele spuitcabine. Daar brengen we de primer, verf en laklagen aan – allemaal strak en egaal, met A-kwaliteit producten. Zo heb je jarenlang plezier van je unieke fiets.

Benieuwd naar de mogelijkheden om je fiets te laten spuiten? Neem dan contact met ons op of vraag hieronder een offerte op.

Fiets Spuiten
Offerte aanvragen

 
Beschrijf zo uitvoerig mogelijk waar u een offerte voor wilt aanvragen.