DEURBESLAG SPUITEN: EEN SUBTIELE NIEUWE LOOK VOOR JE INTERIEUR

Als je denkt over veranderingen in je interieur, zijn de deuren misschien niet het eerste waar je naar kijkt. Toch hebben de deuren verrassend veel invloed op de sfeer. Moderne deuren met veel glas geven een compleet ander gevoel dan ouderwetse deuren met een klassieke look.

Nu zit niet iedereen erop te wachten om de deuren te vervangen. Nieuwe deuren zijn duur en correct afhangen is een lastig klusje. Maar wist je dat je óók een nieuwe look creëert door alleen het deurbeslag aan te passen? En dat hoeft niet eens met nieuwe deurklinken: je kunt je bestaande deurbeslag gewoon spuiten.

deurbeslag zwart spuiten
deurbeslag spuiten

Deurbeslag spuiten:
welke kleur kies je?

Het grootste voordeel van zelf je deurklink spuiten, in plaats van een nieuwe aanschaffen, is dat je volledige vrijheid hebt in de kleurkeuze.

Zwart is stoer met een industrieel randje. Op een witte deur geeft het een sterk contrast, op een zwarte deur zorgt het juist voor eenheid. Prachtig in een strak en modern huis, of bij een industrieel interieur.

Warme metaaltinten zoals goud, brons en koper zijn stijlvol en chique. Deze kleuren zorgen voor een warmere uitstraling in een overwegend wit interieur, en ze matchen ook geweldig bij een bohemian stijl.

Zilver is koel en elegant. Het laat zich goed combineren en past in vrijwel ieder interieur.

Opvallende kleuren als rood, groen, geel en blauw zijn ook mogelijk. Dit geeft een verrassend accent aan je woonkamer en maakt het echt iets unieks. Wil je een kleurtje en toch een chique uitstraling, kies dan voor matte verf. Dat geeft een elegant resultaat.

Deurbeslag spuiten: het geheim voor blijvend resultaat

Ga je zelf je deurbeslag spuiten? Dan is het verleidelijk om direct de gewenste verf op te spuiten, je bent immers benieuwd naar het eindresultaat. Maar doe je dat, dan is de kans groot dat binnen enkele maanden de verf al begint te bladderen. Zonde.

Voor een blijvend mooi resultaat moet je iets meer tijd nemen. Demonteer al het deurbeslag dat je wil spuiten en schuur ze grondig op. Daarna spuit je eerst een laag primer. De primer vormt een hechtlaag voor de verf en zorgt op die manier dat de verf niet gaat bladderen of scheuren. Laat de primer helemaal drogen voordat je de verf gaat spuiten. Dan hecht de verf het beste.

Spuit de verf bij voorkeur buiten, of in een goed geventileerde ruimte. Leg kranten of een oude doek als ondergrond neer, en spuit de verf egaal vanaf een afstand van 20-30 centimeter. Beweeg de spuitmond rustig heen en weer, zodat je dunne lagen maakt. Dat geeft een beter resultaat dan één dikke verflaag.

gespoten bronzen deurbeslag
brons gespoten deurbeslag

Spuiterij Geraerts: voor professioneel spuitwerk van deurbeslag en meer

Spuiterij Geraerts is specialist in spuitwerk in alle soorten en maten. Van industriële verwarmingsbuizen tot beursstands, van kunstvoorwerpen tot bouwvoertuigen, wij kunnen vrijwel ieder object professioneel spuiten. Daaronder ook deurbeslag.

Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Onze spuitcabines zijn ingericht om enkele orders en grote volumes met hetzelfde gemak af te handelen – en altijd met een mooi, strak en duurzaam resultaat.

Neem hieronder contact met ons op voor een offerte.

Deurbeslag Spuiten
Offerte aanvragen

 
Beschrijf zo uitvoerig mogelijk waar u een offerte voor wilt aanvragen.