Dakcoating wit, eenvoudig zelf aan te brengen

Het dak verven met onze dakcoating is heel eenvoudig, en makkelijk door u zelf te doen.
VERWERKING: gebeurt met verfroller / texroller
VERWERKINGSTEMPERATUUR: Niet onder de 5C en boven 25C

 • Vooraf ondergrond schoonspuiten en stofvrij maken
 • Na schoonspuiten dak laten uitdrogen vóór applicatie!
 • Aanbrengen op droge ondergrond
 • Geen primer gebruiken voor hechting
 • Goede dekkracht

Allereerst dient u na te gaan wat voor type dak u heeft. De dakcoating kan worden aangebracht op de meeste daktypes, zoals een bitumen dak. Als de huidige dakbedekking geschikt is moet het dak eerst gereinigd worden. Zo komt er geen vuil onder de coating. Als het dak schoon en gedroogd is kunnen we aan de slag met het aanbrengen van de coating.

De witte dakcoating is een vloeibare dakbedekking. We kunnen deze eenvoudig aanbrengen met een blokkwast of roller. Dit kunt u het beste in twee lagen doen, om zo het meest optimale effect te behalen.

Een witte dakcoating heeft u misschien niet vaak gezien. Op platte daken wordt in Nederland meestal gekozen voor een zwarte bitumen dakbedekking. Maar witte dakbedekking is sterk in opkomst. Het biedt namelijk een aantal voordelen ten opzichte van zwarte dakcoating.

Witte dakcoating
dak geverfd met witte dakcoating

Waarom witte dakcoating?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een witte dakcoating? Het belangrijkste voordeel is dat het een sterk verkoelend effect oplevert. Wit reflecteert meer warmte dan zwart: zwarte dakbedekking absorbeert vrijwel alle warmte van zonlicht, terwijl wit juist de meeste warmte en uv straling weerkaatst. Een witte dakcoating zorgt er dus voor dat het dak veel minder opwarmt. Het dak kan tot wel 30°C koeler blijven dan een dak met zwart bitumen, een enorm verschil! Waar een zwart dak de 70°C kan aantikken zal een wit dak niet boven de 40°C komen.

Dit zorgt er ook voor dat de binnenruimte koeler blijft. De binnentemperatuur kan met wel 10°C dalen door een witte dakcoating. Hierdoor kunt u flink besparen op energiekosten voor airconditioning en koelinstallaties. Er hoeft immers minder hard gekoeld te worden om de ruimte op temperatuur te houden, wat energie bespaart. Dit resulteert ook nog eens in een langere levensduur van de installaties, die nu minder hard hoeven te werken. U spaart geld uit én u bent duurzaam bezig. Fijn, want duurzaamheid wordt steeds belangrijker.

Langere levensduur van uw dak

En witte dakcoating heeft nog een voordeel: het verlengt de levensduur van uw dak. Bitumen heeft een goede levensduur en is bestendig tegen weersinvloeden, maar door veroudering en slijtage kan op den duur toch beschadiging of lekkage ontstaan. Met een nieuwe Bitumen dakbedekking voorkomt u dit soort problemen. Onze coating is UV- en vorstbestendig, waterdicht, kan goed tegen temperatuurschommelingen en heeft zelfs vlamdovende eigenschappen. U kunt hierdoor de levensduur van uw dak met wel 10[1] jaar verlengen.

De voordelen van de Bitumen dakcoating wit op ‘n rijtje:

 • Binnentemperatuurverlaging tot 6-10°C
 • Daktemperatuur tot 30°C lager dan bij zwart bitumen
 • Goede hechting
 • Goede dekkracht
 • Geschikt voor Bitumen en PVC daksystemen
 • Eenvoudig en snel aan te brengen
 • Oplosmiddelvrij
 • Waterdicht, UV- en vorstbestendig
 • Grote rekbaarheid dus nauwelijks risico op barsten
 • Vergroot de levensduur van het dak

 

De prijs van witte dakbedekking

Wij hanteren scherpe prijzen voor onze dakcoating welke in onze shop te bestellen is. De prijs voor nieuwe dakcoating afhankelijk is van het totaal aantal vierkante meters. Een verpakking is goed voor ongeveer ca. 9-10 m2. Deze wordt geleverd incl. 28 ltr. mengemmer

Heeft u interesse in witte dakcoating?

Is uw dak toe aan vernieuwing en heeft u interesse in de energiebesparing, verkoeling en levensduur van onze Bitumen dakcoating wit? Bestel onze dakcoating dan in onze webshop. Deze is eenvoudig door u zelf aan te brengen.

Klik hier voor het technisch informatie blad Dakcoating-wit

Dakcoating is verkrijgbaar in een 20 kg-verpakking – rendement 9-10 m2 *  in onze webshop.

Witte dakcoating
informatie aanvragen

 
Beschrijf zo uitvoerig mogelijk waar u een offerte voor wilt aanvragen.