Dakcoating wit? Jazeker dat kan!

Een witte dakcoating heeft u misschien niet vaak gezien. Op platte daken wordt in Nederland meestal gekozen voor een zwarte bitumen dakbedekking. Maar witte dakbedekking is sterk in opkomst. Het biedt namelijk een aantal voordelen ten opzichte van zwarte dakcoating.

 

Waarom witte dakcoating?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een witte dakcoating? Het belangrijkste voordeel is dat het een sterk verkoelend effect oplevert. Wit reflecteert meer warmte dan zwart: zwarte dakbedekking absorbeert vrijwel alle warmte van zonlicht, terwijl wit juist de meeste warmte weerkaatst. Een witte dakcoating zorgt er dus voor dat het dak veel minder opwarmt. Het dak kan tot wel 30°C koeler blijven dan een dak met zwart bitumen, een enorm verschil! Waar een zwart dak de 70°C kan aantikken zal een wit dak niet boven de 40°C komen.

 

Dit zorgt er ook voor dat de binnenruimte koeler blijft. De binnentemperatuur kan met wel 10°C dalen door een witte dakcoating. Hierdoor kunt u flink besparen op energiekosten voor airconditioning en koelinstallaties. Er hoeft immers minder hard gekoeld te worden om de ruimte op temperatuur te houden, wat energie bespaart. Dit resulteert ook nog eens in een langere levensduur van de installaties, die nu minder hard hoeven te werken. U spaart geld uit én u bent duurzaam bezig. Fijn, want duurzaamheid wordt steeds belangrijker.

 

Langere levensduur van uw dak

En witte dakcoating heeft nog een voordeel: het verlengt de levensduur van uw dak. Bitumen heeft een goede levensduur en is bestendig tegen weersinvloeden, maar door veroudering en slijtage kan op den duur toch beschadiging of lekkage ontstaan. Met een nieuwe Bitumen dakbedekking voorkomt u dit soort problemen. Onze coating is UV- en vorstbestendig, waterdicht, kan goed tegen temperatuurschommelingen en heeft zelfs vlamdovende eigenschappen. U kunt hierdoor de levensduur van uw dak met wel 10[1] jaar verlengen. 

 

De voordelen van de Bitumen dakcoating wit op ‘n rijtje:

 

-       Binnentemperatuurverlaging tot 6-10°C

-       Daktemperatuur tot 30°C lager dan bij zwart bitumen

-       Goede hechting

-       Geschikt voor Bitumen en PVC daksystemen

-       Eenvoudig en snel aan te brengen

-       Oplosmiddelvrij

-       Waterdicht, UV- en vorstbestendig

-       Grote rekbaarheid dus nauwelijks risico op barsten

-       Vergroot de levensduur van het dak

 

Hoe brengen we de dakcoating aan?

Allereerst bekijken we wat voor dak u heeft. De dakcoating kan worden aangebracht op de meeste daktypes, zoals een bitumen dak. Als de huidige dakbedekking geschikt is moet het dak eerst gereinigd worden. Zo komt er geen vuil onder de coating. Als het dak schoon en gedroogd is kunnen we aan de slag met het aanbrengen van de coating. 

 

De witte dakcoating is vloeibaar. We kunnen deze eenvoudig aanbrengen met een blokkwast of roller. Dit doen we in twee lagen, zo bereiken we het optimale effect.

 

De prijs van witte dakbedekking

Wij hanteren scherpe prijzen. We kunnen u alleen geen bedrag noemen, omdat de prijs voor nieuwe dakcoating afhankelijk is van het bestaande dak. Welk type dakbedekking is het, hoe is de ondergrond, hoe groot is het dak, welke vorm heeft het? Al deze aspecten spelen een rol bij het bepalen van de prijs. Op een lastig te bereiken dak zijn we immers langer bezig dan op een kleiner, plat dak. 

 

Voor een prijs per vierkante meter kunt u het beste een offerte opvragen. 

 

Heeft u interesse in witte dakcoating?

Is uw dak toe aan vernieuwing en heeft u interesse in de energiebesparing, verkoeling en levensduur van onze Bitumen dakcoating wit? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Klik hier voor het technisch informatie blad Dakcoating-wit  

Dakcoating is verkrijgbaar in een 5 kg-verpakking in onze webshop.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
UP